✅Klanten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een    9.1
werkdruk stress

Werkdruk

NOODZAAK OM WERKSTRESS AAN TE PAKKEN

Ik onderneem actie!


15+

jaar ervaring in verschillende branches

9.1

gemiddelde beoordeling van de trainingen

100%

live, op locatie of online

  Werkdruk zorgt voor meer ziekteverzuim

Stress is beroepsziekte nummer 1. Langdurige werkstress kan leiden tot overbelasting, improductiviteit, uitval en uiteindelijk een burn-out. 1,2 miljoen medewerkers had in 2021 last van burn-outklachten. Werkdruk is daarmee een belangrijke reden voor verzuim en uitval. Het vormt dan ook een grote bedreiging voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat blijkt uit cijfers van TNO.

Naast dat een hoge werkdruk een negatief effect heeft op het welzijn van medewerkers, brengt het ook hoge kosten met zich mee. Die kosten blijven maar stijgen. Daar bovenop komt het grijs verzuim (presenteïsme): medewerkers zijn wel aan het werk, maar zijn minder productief en hebben minder energie en werkplezier. Ze presteren daardoor minder. De kosten van presenteïsme zijn vergelijkbaar met de verzuimkosten van een bedrijf. 

null Bij 34% van de Nederlandse werknemers was werkdruk de reden voor verzuim in 2020


null 16% van de Nederlandse werknemers had in 2021 burn-outklachten, het vaakst in het onderwijs (22,1%) en de zorg en welzijn (17,9%) en bij jonge werknemers

null De kosten voor bedrijven als gevolg van werkstress bij medewerkers was in totaal 3,2 miljard euro in 2019. Dat komt neer op 9.300 euro per persoon.

Meer weten?

Plan een gratis adviesgesprek met Julia, adviseur duurzame inzetbaarheid.
werkplezier werkgeluk

Minder werkdruk, meer werkplezier

MEER DAN ALLEEN MINDER VERZUIM

Werkstress komt voor in alle sectoren en heeft dan ook verschillende oorzaken. Het wordt beïnvloed door maatschappelijke, organisatorische en individuele factoren, zoals:

null Personeelstekort 

null Fysiek en mentaal zwaar werk, strenge deadlines, niet op je plek zitten

null Psychologische redenen, gepest worden en privéomstandigheden 

Door aan de slag te gaan met het verminderen van de werkdruk en het vergroten van het werkplezier, vermindert het verzuim. Daarnaast heeft het nog meer positieve effecten. Medewerkers worden er namelijk productiever, energieker en creatiever door. De teamsfeer verbeterd en er ontstaat een ‘wij-gevoel’. Medewerkers voelen zich een onderdeel van een team en ervaren meer verbinding met de organisatie. Kortom, medewerkers ervaren meer werkplezier. Bovendien maakt het jou een aantrekkelijkere werkgever.

Inspirerend en oplossingsgericht

“Geweldig hoe Vitaalzyn meedenkt met ons bedrijf waarin we werkdruk willen verminderen en vitaliteit op de kaart willen krijgen.


Het aanbod was volledig afgestemd op onze doelstellingen doordat Vitaalzyn echt met ons meedacht. Snel, flexibel, inspirerend en oplossingsgericht. 


Vitaalzyn heeft webinars op het gebied van ‘werkplezier’ en ‘vitaliteit’ ontwikkeld en gegeven, die zeer goed ontvangen werden. 


Het is ontzettend fijn een specialist te hebben die medewerkers verder helpt om vitaler te worden en meer werkplezier te ervaren. Ik hoop dat we nog lang kunnen blijven samenwerken.”

Rosa Wasink - Vitaliteitsadviseur, Nova College
Veerkrachtig worden en blijven

“Toen DUSI zich in een dynamische periode bevond, kwam Vitaalzyn gelijk met nuttige adviezen.


Een daarvan waren de webinars, gericht op veerkracht. En dat was precies wat zowel de organisatie als de medewerkers op dat moment nodig hadden. Veerkrachtig worden en blijven!


De webinars zijn goed bezocht en de feedback van de deelnemers zijn meer dan positief. De totaalbeoordeling was maar liefst een 8,6.


Ik ben niet anders gewend van Vitaalzyn dat zij meedenken, adviseren zonder belangen en onze keuzes respecteren.
Bedankt daarvoor en ik kijk uit naar een volgende samenwerking! “

Wanisha Boedjawan- Senior HRM Adviseur, DUSI/VW

Werkplezier vergroten

Aan de slag met werkdruk


Wil je als HR-manager aan de slag met het verlagen van de werkdruk bij medewerkers, dan denk je wellicht eerst aan de harde kant ervan: de personeelsbezetting, taakverdeling, werktijden en productiviteit. Het kan helpen, maar het is de vraag of het een duurzame oplossing is en of dat het werk leuker en beter maakt. Vergroot dat het werkplezier?


In de Incompany Trainingen en Webinars van Vitaalzyn richten we ons daarom op het creëren van draagkrachtige medewerkers en werkplezier. We onderzoeken wel waar de werkdruk precies vandaan komt en leggen vervolgens de nadruk op dat wat al goed gaat. Dat wat je aandacht geeft, groeit namelijk. Verbinding met elkaar en de organisatie, vitaliteit en energie zijn belangrijke factoren voor het ervaren van werkplezier.


Jouw team werkt gezamenlijk aan het verlagen van werkdruk en het vergroten van werkplezier. Medewerkers gaan met elkaar in gesprek. Daardoor geven ze taal aan hun ervaringen, gevoelens en behoeften en er wordt een open sfeer gecreëerd om deze met elkaar te delen. Medewerkers vinden erkenning bij elkaar en ervaren verbondenheid. Dat stimuleert het werkplezier.


Direct naar aanbod

Incompany Trainingen en Webinars voor minder werkdruk

Vergroten van het werkplezier

Hieronder zie je de Incompany Trainingen en Webinars van Vitaalzyn waarin we met medewerkers aan de slag gaan met het vergroten van hun werkplezier. Wil jij aan de slag met het verlagen van de werkdruk en het verhogen van het werkplezier van jouw medewerkers, zodat zij beter in hun vel zitten en verzuim verminderd? Boek dan een Incompany Training of Webinar bij Vitaalzyn. 

PROGRAMMA VOOR MINDER WERKDRUK EN MEER WERKPLEZIER

Fluitend aan het werk

Meer verbinding en plezier op het werk

Meer rust in je hoofd

Opladen met Mindfulness en Yoga

Moeiteloos
werken

Meer focus en een hogere productiviteit
Incompany training Fit

Go
fit

Vitale doelen stellen die voor je werken

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

TWIJFEL JE OVER WELKE TRAINING OF WEBINAR GOED AANSLUIT?

Op basis van onze jarenlange ervaring met veel verschillende organisaties denken we graag met je mee. Het is ook mogelijk om een bestaande Incompany Training of Webinar aan te passen. Plan hiervoor een vrijblijvende inspiratiecall.

null

GEEN GEDOE, VITAALZYN REGELT HET!

 

Geen gedoe, wij regelen het

Volledig verzorgde trainingen. Vitaalzyn zorgt voor alles!


Altijd
100% live

Live training! Voldoende ruimte voor interactie en inspiratie


Beste keuze, direct resultaat

Voor iedereen. Direct toepasbaar met impact in het dagelijkse leven.